Är du vår nästa CFO?

Nu söker vi en driven individ som kan leda HandelsFöretagen! Ta chansen att praktisera din kunskap och skaffa dig en merit som ger dig ett stort försprång i arbetslivet. 

CFO

Tycker du det är intressant med ekonomifunktionen inom en större organisation och vill utvecklas som ledare? Är du en person som kan ta ett helhetsperspektiv och är en duktig problemlösare? HHGS Holding söker dig som är intresserad av att utveckla ekonomifunktionen inom HandelsFöretagen som CFO på HHGS Holding AB.

Arbetsbeskrivning

Som CFO på HHGS Holding är din huvudsakliga uppgift att hålla koll på ekonomifunktionen genom hela koncernen, samt att upprätta både interna och externa rapporter för att ge en rättvis bild av koncernens ekonomiska ställning. Du ska också vara en stöttande funktion till dotterbolagens ekonomiansvariga för att stå till hjälp ifall någon skulle ha några frågor. Du arbetar tätt tillsammans med koncernchefen för att hjälpa till att utveckla strategier och vara ett bollplank till att sätta upp framtida planer. Huvudsakliga uppgifter:

  • Ansvara, sammanställa, och rapportera om den ekonomiska situationen för koncernen gentemot styrelsen och HHGS.
  • Vara en utbildande funktion gentemot dotterbolagens ekonomiansvariga för att se till en fortsatt ekonomisk hållbarhet.
  • Ansvara för utveckling och kontroll av HandelsFöretagens ekonomiska arbete.
  • Ta fram finansiella underlag för beslut och analys.
  • Ansvara för bokslutet, revisionen, samt årsredovisnings som upprättas i enlighet med K3 för hela koncernen.

Kvalifikationer

  • Studerande under anställningsperioden.

Vem är du?

Vi tror att du är en person som brinner lite extra för ekonomi. Du är lösningsorienterad, driven och har ambition att utöka din erfarenhet innan examen. Vi tror även att du har lätt för att kommunicera, zooma ut och se saker utifrån ett längre perspektiv än mandatperioden för att stärka koncernen ur ett långsiktigt perspektiv. Du vill också vara med och driva projekt tillsammans med VDn.

Stor vikt kommer att läggas vid personens driv, kommunikativa förmågor och initiativförmåga. Meriterande är om du har arbetat eller har praktiskt erfarenhet av ekonomifunktionen.

Övrigt

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning på drygt ett år. Deltid på cirka 20 timmar i veckan.
Plats: Hybrid, både digitalt och på kontoret (Viktoriagatan 9)
Lön: Viss ersättning

Tillträde: Maj 2024

Ansök med CV och personligt brev till:
Sarah Petersson
070 830 34 74
cfo.holding@hhgs.se

Ansökan stänger den 7:e april!